בטא קרוטן

חזה עוף טחון ושעועית / Ground Chicken with Baked Beans

16:15:00

כשאתה סטודנט בתקופת לימודים... אין זמן ללכת לסופר.
לכן יש להיות יצירתיים על מנת להרכיב מנה...מנה מנצחת!
4 רכיבים עיקריים.
בריאה, מזינה, משביעה וטעימה !!
הכנה קלה, כולם יוכלו להנות (:



אז מה צריך?
- 3 פרוסות של חזה עוף, בערך 300 גרם.
- בצל סגול גדול.
- 1/3 כוס גבעול סלרי .
- פחית שעועית ברוטב עגבניות.
- מלח.
- פלפל.
- פפריקה מתוקה/חריפה. (אני לא אוכלת חריף... )
- שמן זית.


1. ראשית, יש לקצוץ את הבצל ולחתוך את גבעולי הסלרי.
יש לטחון את החזה עוף ולהוסיף אליו מעט שמן זית, מלח ופלפל.


2. להוסיף למחבת רחבה שמן זית, בצל וסלרי.
לערבב מידי פעם כ3 דק.


3. נוסיף את החזה עוף ונערבב למשך 3 דק או עד שרוב החזה עוף מתחיל להלבין ולאחר מכן נוסיף את השעועית.


4. נוסיף את הפפריקה, מלח פלפל ונערבב בשנית .


5. נסגור את הסיר למשך כ15 שעה של אש נמוכה.
מידי פעם נעבור ליד הסיר ונערבב.


6. שלב אחרון חביב...
מומלץ להגיש את המנה על מצע אורז  (גם פתיתים או פירה ילך סבבה ).
הגישו את המנה, תהנו ושיהיה לכם לבריאות !!



As a student during finals ...I just can not find the time to go to the grocery store.
Therefore I must be creative in order to put together a winning meal ...!
This one has 4 main components.
It's Healthy, nutritious, filling and tasty !!
Easy to prepare, so everyone can enjoy making it (:

So what do you need?
- 3 slices of clean chicken breast, about 300 grams.
- 1 Large red onion.
- 1/3 cup chopped celery stalks.
- A can of baked beans in tomato sauce.
- Salt.
- Pepper.
- Sweet / Spicy Paprika. (I don't eat spicy ...)
- olive oil.

1. First, you have to chop the onion and cut the celery.
Grind the chicken breast and add to it a small amount of olive oil, salt and pepper.

2. Add olive oil in a large skillet and when the oil is hot, toss the onion and celery.
Stir occasionally for about 3 minutes.

3. Add the chicken breasts and mix for another 3 minutes or until most of the chicken breast becomes white and no longer pink. Now pour oven the canned baked beans.

4. Add the paprika, salt and pepper, and mix well.

5. Cover the pan with a lid and cook on low heat for about 15 minutes.
Mix the mixture from time to time (about every 5 minutes, then cover again

5. Serve the dish on a big pile of rice (mashed potatoes will go great too).
Enjoy!

You Might Also Like

0 Comments