בשרי

שיפודים עם ירקות / Vegetables Skewers

6:38:00

שיפודים עם ירקות.
ארוחת צהריים / ערב טעימה, משביעה ומיוחדת!
הכנה קלה ומהירה ביותר .


אז מה צריך ?
- חצי קילו חזה עוף.
- גמבה אדומה.
- גמבה ירוקה.
- בצל.
- פטריות.
- עגבניות שרי.
- תבלין לסטייק.
- כפית וחצי דבש טהור.
- שמן זית.
- שיפודים.

1. ראשית, מחממים תנור ל180 מעלות.
חותכים את חזה העוף לקוביות ובעזרת מזלג דוקרים אותו מספר פעמים על מנת שהרוטב יוכל להכנס לתוכו.
בקערה שמים שמן זית, דבש, מלח, פלפל, תבלין לסטייק ומוסיפים את קוביות חזה העוף ומניחים בצד.

2. חותכים את הירקות לחתיכות עבות ומוסיפים לקערה עם החזה עוף ומניחים בצד למשך 5 דק. יש זמן לסדר קצת (:

3. משפדים את הירקות והחזה עוף.
מרפדים תבנית בנייר אפייה ועל התבנית מסדרים את השיפודים .


4. מכניסים לתנור שחומם מראש ל180 מעלות עד שחזה העוף מזהיב וקצוותיו וקצות הירקות משחימים.

בתאבון (:

אני ממליצה לשלב את המנה יחד עם מנת האורז : http://beautybeastisrael.blogspot.co.il/2015/08/rice-with-chickpeas-and-carrots.html


Vegetables Skewers.
Really easy meal, quick and really tasty.

So what do you need?
- 1 pound of chicken breast.
- 1 Red bell pepper.
- 1 Green bell pepper.
- 1 red onion.
- Mushrooms.
- Cherry tomatoes.
- Steak / BBQ seasoning.
- 1 + 1/2 teaspoons of pure honey.
- olive oil.
- Skewers.


1. First, preheat the oven to 180 degrees celsius (350 F).
Cut the chicken breasts into chunks and stab each piece a little bit with a fork, it will allow the sauce and the tastes to really get into the meat. 
In a bowl add the olive oil, honey, salt, pepper, steak seasoning. Mix and add the diced chicken breasts, Toss until all the pieces are coated evenly, and set aside.

2. Cut the vegetables into pieces (you can leave the cherry tomatoes and the mushrooms, if small, whole) and add them to the bowl with the chicken breasts chunks. Set aside for 5 minutes. You have 5 minutes to clean up :)

3. Skewer the chicken breast and vegetables as you want.
Line a baking paper on your baking tray (You can see in the picture that i used a smaller tray, so the skewers will cook evenly on all sides) and place your skewers.

4. Bake in the oven preheated oven until the meat and vegetables will be golden brown (about 20 minutes or so, check after 15 minutes).

Bon Appetit (:

I recommend to combine the dish with rice : http://beautybeastisrael.blogspot.co.il/2015/08/rice-with-chickpeas-and-carrots.html

You Might Also Like

0 Comments