אפייה

! פונדנט שוקולד משגע / Amazing Chocolate Lava Cake!

20:25:00

עוגת שוקולד אישית (מזל שהיא אישית כי לא תרצו לחלוק עם אף אחד ! )
יפייפיה ועדינה מבחוץ , רכה ונעימה מבפנים... מלאה בטעמים משגעים וטעימים כל כך!!
הכנה מהירה ובקלי קלות.
באחריות - כולם יתאהבו בה !


אז מה צריך לכל הטוב הזה ? (מספיק ל-3 עוגות קטנות בגודל פונדנט) :
- 100 גרם חמאה.
- 100 גרם שוקולד מריר (מינימום 60% מוצקי קקאו).
- ביצה אחת .
- חלמון אחד .
- כף גדושה של דבש.
- כף גדושה של קמח טפיוקה / קונפלור.


1. ראשית, יש לחמם תנור ל-180 מעלות  נחמם במיקרוגל את החמאה והשוקולד עד להמסה בפולסים של 20 שניות, נערבב בין כל פעם ופעם כדי למנוע מהשוקולד להשרף. נניח בצד כדי שהתערובת תתקרר מעט (לא להשתמש בתערובת השוקולד והחמאה כשהיא רותחת, כי היא עלולה לקרוש את החלמונים שנוסיף אליה).

2. לקערה נפרדת נטרוף יחד את החלמון, ביצה ודבש.


3. לאחר שתערובת השוקולד התקררה מעט (5-10 דקות על השיש, לא צריך יותר) נוסיף את קערת הביצים והדבש אל קערת השוקולד ונטרוף במהירות.ולאחר מכן נוסיף את קמח הטפיוקה / קונפלור ונערבב היטב בשנית.


4. את הבלילה נשים בתבניות קאפקייקס יחסית גדולות ונכניס לתנור למשך 15 דק בדיוק! 

 5. לאחר 15 דק, נוציא מהתנור, נחלץ את העוגה מהתבנית (עדיף לגזור את התבנית אם היא ממתכת) ונתענג על הטעם המושלם !!

 תהנו !




Chocolate Lava Cake, Delicious Gluten free treat!
Beautiful and delicate on the outside, soft and cozy on the inside ... So delicious, Fast and Easy.
I Assure you you'll love it!


So what will you need? (Yields 3 large cupcakes):
- 100 grams of butter.
- 100 grams of dark chocolate (minimum 60% cocoa).
- One egg.
- One egg yolk.
- A full tablespoon of honey.
- A full tablespoon of Tapioca flour / Cornstarch.



1. First, Preheat your oven to 180 degrees celsius (350 F). Melt in the microwave the butter and chocolate until melted completely. Melt using 20 seconds pulses and stir between each pulse, we don't want burnt chocolate. Put the bowl aside to let the mixture cool slightly (do not use the chocolate and butter mixture when it hot, because it may cook the egg yolks we add to it).

2. On a second bowl, beat the egg yolk, egg and honey.

3. Once the chocolate mixture has cooled slightly (5-10 minutes on the counter), add the eggs mixture into the chocolate mixture and beat quickly. Then, add the Tapioca flour/ Cornstarch and mix well.

4. Divide the batter and pour it to 3 cupcakes molds and bake for 15 minutes exactly! ⌛


 5. After 15 minutes, remove from the oven. If you used aluminum cupcake molds you can un-mold the cakes using scissors.

That's it! Enjoy!

You Might Also Like

0 Comments